CURRÍCULUM professores i professors

Maria Bauçà

Titulada Superior en Art Dramàtic, per l'ESADIB i el Màster d’Estudis Avançats de Teatre per la UNIR, especialitat en Direcció escènica. Màster en Ecologia Emocional per la Fundació Àmbit de Barcelona. Exerceix de professora a l’Aula escènica de Palma i a l’Esadib.

Com a actriu i cantant ha treballat amb diferents companyies i produccions de Corcada Teatre, El Somni Produccions, Iguana Teatre, Teatre Principal de Palma i Produccions del Mar, entre d’altres.

Els seus darrers treballs teatrals han estat Mar de Fons cooproducció del Teatre del Mar, Teatre Principal i Teatre Lliure de Barcelona, Sí au sí, cooproducció de La Gran Troupe i el Festival

Temporada Alta de Girona, Cabaret Íntim de Corcada Teatre, Comviure de Diego Ingold i Joan Fullana, El Balcó i Un matrimoni de Boston dirigides per Rafel Duran, Hamlet Party dirigida per Pep Ramón Cerdà, El sopar amb Joan Carles Bellviure i Amadeus amb Roberto Romei. En el sector audiovisual destaquen els seus treballs a les sèries L'Anell, Hotel Bellavista i Mai Neva a Ciutat per a IB3TV, entre d'altres.

 
Catalina Florit 
Llicenciada en art dramàtic per l'institut del Teatre de Barcelona, completa la seva formació a Berlín amb la companyia de Teatre de carrer Theatre Fragile, amb qui encara col.labora. Ha treballat, entre d'altres directors, amb Carol López, Pep Tosar, Adrià Aubert o Andrés Lima. Ha fundat recentmen,t i juntament amb Jaume Madaula, la companyia teatral AFLEL, basada en la recerca poètica i d'espais no convencionals. També ha fet les seves primeres passes dins la dramatúrgia, amb " Bar Nebraska", i " Monstres". Actualment assaja " Les dones sàvies" pel Teatre principal de Palma.
Cristina Francioli
Titulada superior en Art Dramàtic per l’Esadib i tècnica superior en Audiovisuals i Espectacles. Actriu, ajudant de direcció, professora d’interpretació, veu i dramaturga. Màster en Estudis Avançats de Teatre, especialitat Direcció d’Escena. Professora del Departament de Veu a l’Esadib. Actualment realitza un doctorat amb una tesi sobre la parla escènica a la Universitat de les Illes Balears. Ha tingut professors prestigiosos a nivell nacional i internacional com Lilo Baur, Will Keen (Shakespeare), Ernesto Arias (paraula i tècnica Txékhov), i Vicente Fuentes (vers), entre d’altres. Té formació en doblatge, locució, tècnica vocal, millora de la fonètica i dicció (català i castellà), alteracions del llenguatge i logopèdia. Com a actriu, està especialitzada en text clàssic i lluita escènica. Ha estat seleccionada pel Centre Dramàtic Nacional (CDN), per a “La via de l'actor".
Rafel Gallego

Autor de l’espectacle Coses que no t’he contat, estrenada a la Sala Trampa i representada a Palma, Santanyí o Salamanca, entre d’altres indrets; interpretada per Aina Zuazaga i Vicka Duran, i dirigida per Ferran Bex.

Autor de Pickford, una comèdia muda musical estrenada i representada durant sis setmanes consecutives al Novo Café Lisboa.

Autor de les següents peces breus:

-  La partida. Dirigida per Joan Fullana. Interpretada per Luca Bonadei i Enric De las Heras.

- Dijous de passió. Dirigida per Joan Fullana. Interpretada per Alexandra Palomo i Marga López. Estrenada al Teatre de Barra i guanyadora d’aquella edició del concurs.

- Quan Charlot va trobar Mary Pickford. Dirigida per Joan Albinyana. Interpretada per Alexandra Palomo/Aina Zuazaga i Albert Mèlich/Juanma Palacios.

- Abril, dirigida per Ferran Bex i interpretada per Santi Celaya i Aina Zuazaga.

- 40 nits tropicals, dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Marga López i Alexa Palomo.

- Take this waltz. Interpretada per Eva Barceló i Miquel Àngel Torrens. Dirigida per Joan Fullana.

- El darrer combat. Interpretada per Alexa Palomo i Toni Gomila. Dirigida per Albert Mèlich.

- Finlàndia, dirigida per Biel Jordà i interpretada per Cata Rosell i Vicka Duran.

- Cavalls sota l’arena. Guanyadora al millor text, obra i actriu. Dirigida per Josep R. Cerdà i interpretada per Núria Fiol, Catalina Florit i Maria Bauçà. 

- Manu Dei. Dirigida per Josep R. Cerdà i interpretada per Bàrbara Nicolau i Joan Manel Vadell.

 - Passió per Cyrano, Aniversari  i Orlandis; les tres estrenades a la sala Dante. 

 

Editor del web fancultura.com, dedicat a informació i crítica sobre el teatre, cinema (+ arts plàstiques, música, llibres... ) especialment relacionades amb les Illes Balears. Crític teatral a la revista Fanteatre (2005-2011) i a Diario de Mallorca (actualment). Jurat a diferents certàmens de dramatúrgia, teatre i microteatre (Premis Ciutat de Palma, Certamen Art Jove, Premis Escènica, Premi Llorenç Moyà...).

Francina Garau
Actriu i mestre de teatre. Llicenciada a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears en l’especialitat d’Interpretació (any 2010).Professora i directora de teatre des de fa 5 anys, impartint classes a nins, adolescents i adults. Amb les següents obres de teatre escrites i dirigides per ella: “La sabana africana”, alumnes de 4 a 6 anys a Aula Balear ; “Blancaneus”, alumnes de 7 a 11 anys a Aula Balear ; “Esqueixos”, Grup Infantil a l’Escola Municipal de Palma.; “La màquina contacontes”, Grup Infantil a l’Escola Municipal de Palma. ; “Benvinguts Cavallers”, Grup Infantil a l’Escola Municipal de Palma. ; “Dia de Glòria”, Grup Infantil a l’Escola Municipal de Palma.

Formació com actriu de teatre a: “Esperant a Godot” (adaptació) direcció Manel Macià, “La bona persona de Sezuan”, direcció Biel Jordà, , “Atemptats contra la seva vida”, “Roberto Zucco”, “Lucrècia”, direcció Pere Fullana, “Cors de Racine“, direcció PhilippePeychaud, “La mar”, direcció Maite Villar, “Un somni, una il•lusió”, “Pedro y el Capitán” (adaptació), “Sexes” i “Teatre negre”autodirecció, “Comissaria especial per a dones” de Voramar Teatre, direcció Kika Aguiló, “Naïf”, “El buzón del tiempo” i “Diàlegs de cafè” direcció Pere Pavia i Joan Moll, “Un x ell són dos”, “Blanc i negre”, “Espipellades”, “Somni d’una nit d’estiu”, “Entorn a Romeu i Julieta”, “Oh guerra! Quin joc de disbarats” i “La màquina contacontes”, direcció Pere Mascaró
Formació com actriu per televisió a:“Polseres vermelles”– CastelaoProductions i Televisió de Catalunya, llargmetratge “El Monstruo” deCañavate Films,curtmetratge , “Merceria” de Cinètica Produccions, direcció Josep R. Cerdà
És monitora d’activitats de lleure infantil i juvenil i té la titulació de Tècnic de Grau Superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives.

Tomeu Gomila

Fundador i membre de la companyia de dansa-teatre AuMents. Els principis bàsics de la cia. AuMents són la llibertat artística i el desig d'experimentar. El 1997, amb Andrea Cruz, inicià aquest projecte per a donar curs a les seves idees i empènyer les fronteres entre diferents formes escèniques per a crear coses noves. El resultat va ser un particular estil visual i poètic que descol·loca el raonament lògic i entra a través dels sentits.

És investigador de diferents llenguatges escènics. Totes les tècniques que aprèn durant la seva vida –interpretació, circ i dansa– tenen la seva fusió en la dansa-teatre. Actualment, està interessat a incorporar el món del còmic a la dansa, amb la col·laboració del dibuixant Max. Els seus treballs recents Malasombra (el darrer treball amb Andrea Cruz) i Mima & Katastrôfik estan dissenyats per a apropar la dansa al públic familiar.

Pere Mas

Llicenciat a l’Esadib, estudia a Madrid, al Museu Nacional d’Art Contemporani Reina Sofía, on coneix artistes com Chus Domínguez, Idoia Zabaleta, Los Torreznos, Cris Blanco, Cuqui Jerez o Rosa Casado, i teòrics com José Antonio Sánchez i Óscar Cornago. Desenvolupa un treball d’investigació sobre la dansa en diàleg amb la pintura, i continua la seva formació en dansa contemporània. Roda diverses peces paracinemàtiques amb el seu company de màster Israel León. 

 

En tornar a Mallorca, forma part de l’elenc de la companyia Res de Res a l’estrena de Fuga, al Festival Grec, amb la coproducció del Teatre Principal de Palma. Forma part d’alguns espectacles de la companyia Mariantònia Oliver i de la companyia de carrer Madame Lena. Treballa amb Joan Gràcia (El Tricicle) a la Fun Fair de Port Adriano, i es forma com a pedagog en teatre i dansa fins que la seva activitat professional es veu pausada per una lesió greu. 

 

Després d’això, arranca el seu primer projecte de creació, 78Diumenges. Guanya el premi a millor actor de l’onzena edició del Teatre de Barra i estrena Capaltard, obra guanyadora del Premi Llorenç Moyà 2017.

Gipsy Nel·lo Peeters

(Torredembarra, Tarragona, 1994)

Després de superar el batxillerat d’arts escèniques, es trasllada a Mallorca, i l’any 2016 es gradua en art dramàtic, en l’especialitat d’interpretació textual, a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). S’ha format amb professors nacionals i internacionals procedents majoritàriament de l’Institut del Teatre de Barcelona i de l’Escola de Teatre Jacques Lecoq de París [Philippe Peychaud i Norman Tylor (Lecoq), i Alexey Levinskiy (deixeble de Meyerhold: Mètode de la Biomecànica)]. Ha cursat dos tallers de formació continuada per a l’actor a través de l’AAAPIB, amb l’actor i ballarí Pere Faura, i amb l’actor, investigador, director i membre de l’Odin Teatret Toni Cots i la intèrpret i creadora Esther Freixa. Fa més de dos anys que imparteix classes com a professora-guia d’activitats complementàries de teatre; realitza diferents tipus d’animacions, contacontes i altres shows dirigits principalment a infants. Ha participat en espectacles de carrer i itinerants, infantils i per a tots els públics [On és na Maria Enganxa? –Tot i Molt 2017, Ajuntament de Palma–, El meravellós elixir del Dr. Gorg (Cia. Madame Lena), Migracions (Festival Ciclop 2016 - C.I.N.E. i Biel Jordà)]. Treballa en espectacles de creació pròpia, a partir de distints llenguatges, basats en els cossos, la crítica i la reivindicació social, així com la visibilitat dels col·lectius minoritzats [Alerta, raspall de dents (mites lèsbics i altres deliris), Tastades (en col·laboració amb Metges del Món), Alerta, dissidències (Cia. La Lioparda Teatre), Féminas que marcan, llamémosle X –I Foro Mujeres que Marcan– (Palau de Congressos de Palma)]. Participa en un projecte de trobades performatives d’investigació i intervenció amb l’espai públic per a la creació d’un espectacle. També ha col·laborat cantant i actuant en conferències i cartografies literàries dramatitzades per a l’Associació Teatre Dona de Barcelona, amb l’actriu Ássun Planes. Actualment és intèrpret al projecte Galejar, espectacle multidisciplinari de dansa, teatre i música (Work in Progress) de la Cia. UnaiUna, coreografiada per les components de la companyia, amb dramatúrgia de Joan Tomàs Martínez, i direcció escènica i musical de Xavier Martínez i Rosa Serra. Davant la càmera, ha participat breument en espots com a part de l’elenc protagonista, i com a figurant.

Mary Ramírez McElhinney

Comença els seus estudis de teatre al Teatre Sans de Mallorca, abans de partir a Barcelona, on es diploma a l'Escola de Teatre Xavier Gratacós. Ha fet diferents cursos i tallers: d'interpretació (Ramin Gray); teatre físic (Pau Bachero, Luis A. Venegas); bufó (Berty tovías); clown (Tom Greder, Merche Ochoa); impro (Lluqui Herrero, Trampa Teatre); experimentació teatral (Eriko Silveiro del Living Theatre); doblatge (Graus); ombres (La cónica/lacónica) i objectes (Jorge Pico, Raquel Racionero). També ha fet cursos de dansa (contemporània, contact, africana i flamenc, amb M. Antònia Oliver, Catalina Carrasco, chekpo dance i Paca Garcia).

Ha treballat, de llavors ençà, a Elastic Nou Produccions com a actriu, clown i teresetera, i també en la producció dels espectacles i l’organització del Festival Internacional de Teresetes.  Per altra banda, amb companyies com  Sargantana d’Iguana Teatre, Resderes en blanc, Baal (de dansa) i Disset Teatre. 

Igualment, ha treballat com a actriu de televisió a Boca Boca Produccions i Mosaic Produccions. Ha participat en diferents llargmetratges i curtmetratges de Daniel Monzón, Rafa Cortés, Ivo Erasmo i Toni Nievas.

També ha estat cantant front-woman de les bandes de rock Las Rusters i Blackpool. 

Compta amb molta experiència en teatre didàctic i en classes de teatre en anglès.

Joan Servera

Graduat a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) l’any 2018 i lligat des de molt jove al món del circ i el moviment. Pel que fa al circ s’ha format en acrobàcia i especialitzat en arts performatives del foc. En l’àmbit del moviment, la dansa i el ball ha realitzat nombrosos cursos i tallers de formació com: Tècnica Body Weather amb el mestre Oguri; creació escènica, imaginari de cossos i partitures per a l’acció a càrrec de Pere Faura o mim corporal dramàtic a l’escola MOVEO. Interpretativament ha continuat i complementat la seva formació amb cursos de creació, Commedia dell’Arte, acció escènica o performance entre d’altres.

Ha participat en nombrosos espectacles tant circenses com teatrals amb companyies com Dame Veneno, Arrieros Produccions, The Artist,  Morfocirc, Madam Lena, 9Circ Social i Festival de les cultures.

Fa deu anys que també es dedica a l’ensenyament de teatre i tècniques del circ (acroyoga i flow arts) per a adults i criatures. L’estiu passat també tingué l’oportunitat de dirigir un espectacle de circ i un voluntariat teatral. Actualment és intèrpret a l’espectacle infantil de clown poètic Bàmbol i Palangana de Malvasia Produccions, al curtmetratge sobre violències masclistes T’estimaré Sempre de DeCalaix Teatre i és integrant del Col·lectiu Güilis que treballa en la investigació escènica a l’espai públic.

Alexa Palomo

Alexa Palomo té una llarga experiència com a actriu i ballarina; ha actuat en diverses sèries de televisió com Centro médico, Hotel Bellavista o el programa d’humor Polònia, i en obres de teatre com Un tramvia anomenat desig, Pickford

 
Oliver Romero
Formador, director, guionista, productor i actor. 
Amb 15 anys d'experiència com a professor de teatre i coach d'actors.
Ha participat a més de 40 muntatges teatrals, sèries de televisiò , publicitat, cine i animació.
Formació artística amb Estudi zero teatre, Cristina Rota, Cuarta Pared, Estudio 3, R.E.S.A.D i Teatro Asura.
Feines destacables:
Teatre: "La família Sans" Estudi Zero teatre, "Els Germans Memoli" Memoli
"Subida y ascensión de la ciudad de Mahaggony" Cuarta Pared, "Match de improvisación" Teatro Asura...
Episòdis a Sèries de televisió: "Manos a la obra" Antena 3, "Mossèn Capellà" Ib3. "Llàgrima de sang" ib3
Programes de televisió: "Encastados de la vida" Ib3 "Gent de Paraula" Ib3...
Producció cinematogràfica: "Solo mía" "El bola"...
Publicitat: PokerStars, Cocacola, Sa nostra...
Direccions: "Improadictos" Impresentables, "El espíritu de la tormenta" I.E.S Juníper Serra...
Formador: Teatre Cala d'Or, I.E.S Juníper Serra, Escola municipal de teatre (2009-2011)

Mercè Sancho

Mercè Sancho de la Jordana és llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona i en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Obté el màster de Professorat per la UIB. Ha finalitzat els seus estudis d’interpretació a l’Escola Rose Bruford de Londres i a Itàlia treballant la biomecànica amb Nikolaj Karpov.

És professora de moviment a l’ESADIB i també és membre de la companyia Corcada Teatre i de La Polar. Ha participat a diversos espectacles com Un señor muy viejo con unas alas enormes, d’Alfred Casas; Negret de Guinea, de Xavi Martínez; I el poeta? de Moreno Bernardi, Masticació, de Bojum Teatre; El Malentès, d’Andrés Lima, i Irene i la terra adormida, de Lucía Pietrelli i Joan Fullana. També ha treballat a les sèries de televisió d’IB3 L’anell i Mai neva a Ciutat. Actualment treballa amb Disset Teatre en la peça Re-Cor (coproducció amb el Teatre Principal de Palma) i en l’espectacle infantil Martí i el siurell màgic.

Àlex Tejedor

Àlex Tejedor és actor i director. Ha actuat a obres com Falstaff  El retorn de Robin Hood; ha dirigit l’obra de teatre Tape i Algú que miri per a mi, així com el curtmetratge Lucifer. Cal afegir que té gran experiència com a docent.

Magdalena Tomàs

Actualment cursa quart del Grau d’Educació Infantil.

El 2001 es titula com a Tècnica Superior en Realització d’Audiovisuals i Espectacles, i a l’escola de cinema Sa Nau. L’any 2004 es gradua en Interpretació a l’escola Estudis de Teatre Berty Tovías, on posteriorment realitza el Curs de Laboratori d’Estudi del Moviment. Al llarg de la seva carrera s’ha format amb diversos professors (Manuel Lillo, Julio Fraga, Maria Antònia Oliver, Pau Bachero, Joan Carles Bellviure, Andrés Corchero, Carlos Aladro, Lidia Otón…).

Ha treballat en muntatges com Malasombra (cia. Auments), Fuenteovejuna (cia. Rakatà), Las trece rosas (cia. Delirio); en diverses obres de teatre infantil i juvenil (cia. Urbú, cia. Estudi Zero) i en múltiples peces de creació pròpia; ha participat en diferents microteatres.

També ha actuat en curtmetratges com L’intercanvi de Toni Bestard, Fresco d’Adam Wimpenny, Ser o no ser madre de Mar Forteza Rey, i en diversos anuncis publicitaris.

Ha presentat el programa de televisió Postals i ha actuat en sèries com L’Anell, Laberint de passions, Vallterra, Coslada Cero. El Bloque…

Treballa com a docent de teatre des de l’any 2009.