MOSTRES 2018-2019

MOSTRES FI DE CURS

11, 15 i 18 juny 2019

mariterra-9305.jpg

MATX D'IMPRO

Dos equips molt motivats arriben a la final del torneig d'improvisació "Matx d'impro”. Un joc amb un públic que valorarà les seves posades en escena i donarà els punts perquè només hi hagi un guanyador de l'encontre. Un equip d'àrbitres serà l'encarregat d'aplicar les normes i imposar les faltes. Un mestre de cerimònies durà el ritme de l'encontre i farà que el públic s'involucri en l'espectacle.

ESPIPELLADES 2

Espipellades : del verb espipellar.

Espipellar : collir o prendre petites porcions d’una cosa, com ara grans de raïm, trossets de pa, etc. Exemple: “S’enfilava a espipellar una figuera.”

POEMES I CANÇONS

 

A partir d’un recull de poemes i cançons, moviment i escenografies, us contarem una història màgica.

RETALLS DE DONA

 

Adaptació de les escenes escrites pels alumnes del taller d’escriptura teatral de l’Aula Escènica. Confessions d’una kelly, Dos entradas, El meu nom és Cristina, Escena Whatssap, Llençols de cotó fluix i Vindràs demà tenen un denominador comú, les dones com a protagonistes.

Són histories de denúncia, on, clarament, es palesen les situacions d’abús i de desigualtat que viuen únicament per ser dones o voler ser-ho.

COM ESTÀS?

Com estàs?

Vols contestar la pregunta del títol.

Vols que tots nosaltres, actors i públic, ens aturem un moment i mirem dins nostre.

Vols que ho facem per la nostra salut mental.

Vols que ho facem abans que no sigui massa tard per a ningú.

Perquè mai hauríem de sentir por dels nostres pensaments i sentiments.    

ELS ESTIUEJANTS

Aquesta obra de teatre és una adaptació de la que va fer Miguel del Arco de Gorki, el qual estrenà l’obra el 1904. Malgrat el temps que ha passat des de l’estrena, el contingut és plenament actual. Un grup de persones parlen sobre la vida i el món i cadascuna fa el que sap i el que pot per a viure.

MOSTRA 2n TRIMESTRE 2019

WORK IN PROGRESS D'ELS ESTIUEJANTS

Aquesta obra de teatre és una adaptació de l’adaptació que Miguel del Arco va fer de Gorki, que estrenà l’obra el 1904. Malgrat el temps que ha passat des de la seva estrena, el contingut és completament actual. Un grup de persones parlen sobre la vida i el món i cada una d’elles fa el que sap i el que pot per a viure.

IMPROJOCS

El joc és molt important a l’ensenyament. Amb la improvisació

és molt més fàcil entendre els mecanismes que fan possible la creació d’escenes
mitjançant el joc i el bon humor. Per això presentam aquesta segona proposta escènica Improjocs.

HISTÒRIES DE SÚPERHEROIS

Continuant la feina que vàrem iniciar el primer trimestre, els alumnes d’infantil han creat escenes on posaran en acció els seus particulars superpoders.

ESPIPELLADES

Espipellades : del verb espipellar.

Espipellar : collir o prendre petites porcions d’una cosa, com ara grans de raïm, trossets de pa, etc. Exemple: “S’enfilava a espipellar una figuera.”

SANTA CATALINA TOUR

Recorregut teatral per la barriada de Santa Catalina a través de la seva història i les seves llegendes. El recorregut agafa forma d’espectacle de carrer, mitjançant guies que ens mostraran les diferents càpsules teatrals.

L'INSTITUT

Uns alumnes, uns mestres, uns progenitors, un sistema educatiu i un espai conjunt.

A partir d’experiències pròpies i pròximes, i de notícies tretes dels diaris, hem creat aquesta peça coral, on posam de manifest el fenomen de la violència física i psicològica exercida dins l’organisme educatiu, viver cruel i hiperviolent.

La paraula institut prové del llatí institutum, que significa «facilitat» o «hàbit»; així com de la paraula instituere, el significat de la qual és «construir», «crear», «criar» o «educar».

Sobre quines bases estam construint la nostra societat? Tenim els recursos necessaris per a educar individus empàtics, respectuosos i col·laboratius? Les conductes agressives s’han normalitzat fins a tal punt que són minimitzades, amb tot el drama i el mal que això suposa.

Les diferent escenes que constitueixen l’obra visibilitzen aquesta manera diabòlica de relacionar-nos, on tots som assetjats i assetjadors, maltractats i maltractadors, víctimes i botxins.

mariterra-9116.jpg

Alumnes del grup Infantil (8-10 anys). Intepretant l'obra Històries de superherois per a la mostra del 2n trimestre (dissabte 13 d'abril 2019).

MOSTRA NADAL 2018

mostra-174.jpg
mostra-149.jpg
mostra-29.jpg
mostra-135.jpg
mostra-155.jpg

DISCIPLINA D'IMPROVISACIÓ

La improvisació es viure el moment present amb intensitat i sinceritat.

No tenim guió, no tenim direcció, només la nostra imaginació.

Avui el grup d'alumnes del taller d'improvisació us farà una mostra d'aquesta disciplina

teatral mitjançant jocs escènics amb propostes del públic.

EL MEU HEROI

A partir de la lectura del conte El gran llibre dels superpoders de Rocío Bonilla els alumnes del grup Infantil han treballat el seu propi heroi. La primera passa ha estat contestar la següent pregunta: Quin és el meu superpoder? Seguidament han inventat el moviment i el vestuari del personatge. De tot aquest procés, han sorgit herois molt especials… Si els voleu conèixer no podeu faltar a la Mostra! Us hi esperam!

SOPAR DE NADAL

 

A partir de la creació de personatge i basant-nos en el “sopar de Nadal” de la companyia catalana La Cubana i l’escena de Nadal d’Antaviana de la companyia Dagoll Dagom, es convida els espectadors a assistir al sopar teatralitzat d’una família mallorquina la nit de Nadal.

Una oportunitat única de viure les festes amb la família Perelló Ramon

L'UNIVERS I EL NADAL DINS LA MÀGIA DEL TEATRE NEGRE

 

Primer ens endinsarem dins la tècnica del teatre negre amb unes màgiques escenes d’estrelles, planetes i astronautes. Després, l’esperit nadalenc naixerà amb 3 coreografies que els alumnes han creat i treballat en equip.

JOC TEATRAL

Un grup de joves amb ganes de crear, d'aprendre, experimentar, i gaudir de fer-ho, emprenen el viatge cap a allò que anomenam Teatre, i aquells llenguatges i disciplines que l'envolten. Ho fan des de la consciència i el compromís amb els elements essencials que el configuren, i és per això que no deixen de jugar. El joc n’és la clau, però, abans de tot això, la pinya, el conjunt que “juga” en equip. Aquesta mostra doncs, no és altra cosa que la presentació d'aquesta nova pinya teatral. Un petit tast escènic a partir de l'enllaç d’activitats, jocs i exercicis al voltant de la improvisació, la creació, la dramatització i l’escenificació, amb els quals tot just comencen aquest viatge.

LA VIDA DE...

 

La peça presentada es basa en l’obra del grup còmic anglès Monty Phyton La vida de Brian, on a partir d’impros i dramatúrgia dels mateixos alumnes contarem el naixement d’algú a qui devem el Nadal...